fredag 2 augusti 2013

Vinprovning Malmö med ett starkt kommande Sicilien

Vinprovning Malmö njöt sig sinnligt i högsommarvärmen iväg till Italiens tjugonde vinregion Sicilien.  
Så som medelhavets största ö , är här en fantastisk stor odlingsareal. Sicilien känt för sina Marsala viner men även för druvan Nero d´Avola samt det enormt varma klimatet. Sicilien är Italiens näst största producent och det har  länge producerats viner av sämre kvalité, men idag kan man nog påstå att det vänt


2010 Girolamo Russo à Rina Etna RossoIdag satsas det mer på kvalité, och det är runt vulkanen Etna de bättre vinodlingarna är benägna. Här finner man den högst lokala duon Nerella Mascalese samt Nerella Cappucino. Båda växer sida vid sida samt mognar ganska sent och är ganska taninrika med hög syra. 
Cappucino är den mer feminina av druvorna och är mer parfymlik medan Mascalese ger ifrån sig jorddofter, röda körsbär samt rosor.

Tillsammans är de ett ypperligt äktenskap där vi fann en härlig fräschör. Det är klarröd frukt likt tranbär & lingon. Vinet har en bra ton av fatningen och man kan påstå att det är något Burgundiskt över den.

För 179:- på beställningssortimentet finner du ett fräscht vin, perfekt för somriga dagar och varför ej något i fågelväg på tallriken

/ Simone