Bordeaux!
Huset Aubert Vignobles har en räcke viner och såsom prestige en underbar Grand Cru classé ifrån Saint Emilion
Vår lilla två dagars turné med huset började i "sundets pärla" Helsingborg med en härlig "winemakers dinner" på Lagströms gastronomi. Tack Torbjörn för trevligt bemötande och underbara rätter.
Dagen efter begav jag mig till Ästad gård utanför Varberg. Här väntande en liten eftermiddagsprovning. Underbara nyfångade härliga ostron "strösslade" med lite rökt skinka genomnjöts tillsamman med husets Bordeaux Superieur:
Fleur Saint - Antoine nr: 72453. Med generösa inslag av mörka bär, var de "strösslade" ostronen en ynnest i kombinationen.som blev fullständigt harmoniell
Vid aftonens "winemakers dinner" på Ästad bjöds en underbar dovhjortsfilé till varmrätt. Till denna helt förföriska mörhet bjöd vi husets prestige , en Chateau Couspaude 2006 Grand Cru classé
Och vi i blev ej besvikna. Vi fann en harmoniell blandning med 70% Merlot, 25% Cabernet Franc,samt 5% Cabernet Sauvignon. Ifrån 30 åriga stockar fann vi ett komplext vin med starka inslag av plommon , mörka bär , örter och fatens rostning. Couspaude 2006 kan drickas nu, men kan även lagras länge och lär vara värdestegrande om ej annat smakmässigt
Artikelnnummer 72456 betingar ett pris om 499:- och är en euforisk njutning!
Hör av dig om du vill boka härliga provningar, kombinationerna med dess tema är nästintill oändlig
Salût
/ Ton Simon