fredag 11 maj 2012

Ölprovning Malmö Göteborg Stockholm med härlig Californisk IPA

Vid senaste Ölprovning Malmö Göteborg Stockholm landade vi slutgiltligen i Amerika. Denna enorma kontinent, detta fantastiskt stora öl land. USA är kanske för den oinvigde förknippat med stora lager öl såsom Budweiser med flera. För den invigde är det emellanåt, rena rama himmelriket. Länge länge var det bryggerierna vid Östkusten som regerade. Men precis som här hemma, jäser det nästan över av små trevliga bryggerier just nu. Man kan ju tro att bryggerier på västkusten producerar mer "blaskiga" lageröl, med hänsyn till värmen. Men ack, där rök den fördomen.

Sierra Nevada Ruthless Rye IPA




Vid senaste vårsläppet på Systembolaget 2 Maj, välkomnades denna IPA. Bryggeriet ligger i Chico, Kalifornien och är relativt ungt. Man kan redan i utförandet känna att detta är en IPA skapad av entusiaster.

Med en gräddig topp noterades en härlig humledoft med inslag av apelsin. Rågen går starkt igen och det är en härlig blandning av råg, citron med en härligt kryddig eftersmak. För att vara en IPA har den mkt kolsyra, och tro mig, den där doften av blöt kartong, är ljuvlig. För 33:- får du en trevlig rågöl, som passar utmärkt till grillat lamm eller nötköt. Vill du prova på härliga små ales och nymodigheter i ölvärlden? På ölprovning Malmö Göteborg Stockholm finner du mer info samt kan boka provning.

Glada ölhälsningar!

/ Er Simon