fredag 17 februari 2012

Ölprovning Malmö med god ale

Efter god god Pilz samt snabbproducerad lager nådde vi till en härlig rökporter där kornen brännts över bokeld. Ackompanjerad av härlig choklad med hög kakaohalt var det så dags för provningens sista härliga ale på denna ölprovning Malmö


Black Isle Organic goldeneye pale ale
Vi fann en härlig kopparröd färg , när den vita skumkronan lagt sig. Här är mkt kex, blommor samt smaken är fylld av jordgubbe, sirap, örter och väldigt mkt humle. Men allt är i harmoni med en lagom mängd kolsyra. Att den sedan är efterjäst på flaska gör den ytterligare intressant. För 16,50 får du en god ale som är bra till svensk husmanskost eller till att avnjuta ej för kall såsom den är.


St:Eriks IPA
Kortfattat kan man skriva att en klassisk IPA (India pale ale), är en ale som har fler humlesorter samt mkt av dem. Detta för att konservera den mera, då ölen blir tåligare med högre alkohalt. Allt för att alen skulle klara den långa seglatsen till Indien. Vi fann en guld, nästan bronsfärgad ton. En lite besk nyanserad doft. Här är mkt torkad frukt, aprikos. Ljuv choklad når oss samt en aning citrus? eller grape?.. Allt är dock ljuvligt och det är en härlig karamellsmak som når oss i slutet. S:t Eriks utbud av "ale"sorter är trevligt. Jag kan bara insistera i bryggeriets motto " KÄRLEK & HUMLE". För 18:- får du en härlig upplevelse som passar bra till husmanskost, eller i lugn och ro helt för sig självt!

Skål!

/ Er Simon