fredag 19 april 2013

Ölprovning Malmö Skåne med ekologisk mörk lager samt god krämig porter

Ölprovning Malmö provade senast två härliga motsatser. Porter och Stout är i princip detsamma, dock är Stouten en starkare variant. Denna överjästa öl, fick sitt namn i Londons hamn. - Porter (transporterare, bärare), bring  me a beer...I Sverige var vi länge vana vid att det endast fanns den klassiska svenska portern Carnegie, som kanske för de flesta är mer förknippat med mormors porterstek. Nåväl, portern har fått nytt liv kan påstås, det finns en härlig uppsjö att smaka sig igenom.

St Peter´s cream stoutÖlprovning Malmö Skåne fann en härlig brunsvart färg. Det är mkt rostat korn i doften. Det är en härlig smak av choklad, lite fikon samt mörkt bröd. St Peter´s cream stout är alldeles utmärkt till svensk husmanskost eller såsom här, allena en kylig vårkväll.  Portern finner du i de lite större butikerna för 29:-

Zeitgeist black lagerJästkultur som jäser långsamt används vid bryggandet av just underjäst öl. Tekniken utvecklades under mitten av 1800-talet och idag är nästan 90% av all öl just underjästa. I ett par års tid har vi kunnat njuta utav "Brew dogs" underbara ales, och sedan en tid tillbaka kan vi  även avnjuta denna härliga mörka ekologiska lager.

Ölprovning Malmö Skåne fann en härlig mörkbrun färg. Det är en doft av härliga kryddor och rostat fat. I smaken fann vi apelsin, kaffe, mörkt bröd allt emd en alldeles lagom maltig inramning. Zeitgeist finner du i lite större butiker för 18:-, och är väl värd varenda krona.

/ Er maltvän Simon