fredag 24 december 2010

God jul!

Har du redan fått nog av glöggens klistrighet? Här nedan har du ett gott alternativ:

Sjuden Petit Chablis med Granny Smith äpplen.









Må vara att det kan inräknas som ett helgerån för Chablisälskare att jag valt att sjuda densamma ? Så må vara, med respekt för vinets storhet har jag dock valt att ta den enklaste kategorin Petit Chablis.
.


Med Chablins friskhet och underbara syra med inslag av citron, gifter den sig underbart med riktigt gröna halvsura äpplen.

Skär ner ca 2 äpplen per flaska och låt vinet & äpplena sjuda på mkt låg värme i ca 30 minuter.

Värm på detsamma strax innan servering.

Servera i och låt äpplena fungera som alternativ till russin & mandel.


En ljuvlig frisk smak av äpple, citron, druva med en härlig syra blir resultatet.
Och det ända sockret som finnes är naturligt! Njutfullt!

Självklart fungerar det med andra vita viner oxå, dock bör vinet ha ganska mkt syra så att smakerna harmonierar med varandra!



En riktigt God Jul önskar jag Er!



/ Simon