fredag 7 juni 2013

Ölprovning Malmö i avvaktan på sommarens ales

Ölprovning Malmö Göteborg Stockholm provade senast ett par härliga ales. I avvaktan på att beställda sommarales blir levererade ifrån Systembolaget kan konstateras att man kan finna fina små ales med somrig karaktär

Whitstable Bay organic aleVi noterade en härlig gyllengul solrik färg. Denna sk "bitter ale" är namngiven efter Kents berömda kuststad.
Vi fann en maltig doft med inslag av skumbanan, en aning mango allt med en härlig smak av mogen exotisk frukt. Bitterheten med dess fruktinslag gör den ypperlig till skaldjur samt somriga sallader.

För 23:- får du en mkt trevlig ale. Whitstable finns att tillgå hela året.
Barney Flats Oatmeal stout


Lika mörk, lika tätt som nationalparken  Henry Woods Forest i Anderson Valley, är denna havre stout.
Stouten har vunnit massor av priser b la guldmedalj vid "the Great American Beer festival", man har även vunnit amerikanska stoutdrickares hjärtan.

Vi fann en mörk tät färg. Det är en oerhört maltig doft som slår oss. Choklad samt kaffe är oxå starka inslag. Den är balanserad där havren ger en mjuk krämighet. Det är mkt rostade toner i smaken. Honung med generösa inslag av malt och humle.

Havre stouten finner du för 23:- i beställningssortimentet. Det är en annorlunda stout, som är ypperlig till chokladdesserter.

Sommaren har anlänt och det är sann glädje att kunna botanisera runt i det "tillfälliga" sortimentet
Ölprovning Malmö Göteborg Stockholm arrangerar under hela sommaren 2013, ölprovningar för svensexor, sällskap samt företag.

Glad sommar!

/ Er Simon