onsdag 1 maj 2013

Ölprovning Malmö Skåne med vårliga humligheter

Ölprovning Malmö provade sedvanligt på några utav vårens härliga humligheter. Åter igen noteras att det finns en uppsjö av olika typer av öl. Fantastiska små special "ales", men faktiskt en hel del lättdrucket blask oxå.



Oppigårds Amarillo



Ifrån lilla Hedemora i Dalarna kommer Oppigårds portfölj av olika öl. Tidigare har Ölprovning Skåne testat på mindre bra öl ifrån detta bryggeri. Men fördomar är till för att smakas bort, så varför ej en andra chans? Amarillo är en humlekloning som ger smak av mkt citron, kryddor  samt blommighet.

Jag blev ej besviken. Det är en härlig bärnstens färg med bra skumkrona. Det är en underbar fruktig doft. Smaken är med doften i kombination fantastisk. Det är grapekrispighet, frukt, bröd samt en härlig bomb av humle. Denna härliga A.P.A betingar ett pris av 19,70:- och är väl värd var krona. En av årets i särklass bästa "ales". Hatten av ;)





Denna bärnstensfärgade Boston ale, är en utav flertalet ales i Samuel Adams portfölj. Bryggeriet har idag vuxit enormt, och det tillverkas även idag på licens världen över. Så, har expansionen påverkat det lilla bryggeriets hantverk? Nja, det är fortfarande en bra "ale". Ölprovning Skåne återfann en härlig maltig doft med inslag av rågbröd. Vi fann inslag av aprikos, torkad frukt samt apelsin. Allt med en lagom balanserad kryddighet och en liten eftersmak av farinsocker. För 17,90 får du en alldeles lagom balanserad ale.

Våren står för dörren, njut den med härliga humligheter!

/ Er Simon