torsdag 12 maj 2011

Vinprovning i Malmö med teaterbrödrar

Med tvära kast mellan Toscana, Bordeaux samt Californien avslutades vår provning med alltid lika heta diskussioner betr:

Naturkork? Skruvkork? Glaskork? Syntet samt BiB.





Ja, helt klart är att vin MÅR BÄTTRE i de "nya" sättet att försluta dem. Det råder det ingen tvekan om. Ej ekonomiskt heller för vinbönderna..

Men som allt annat, anser jag att vin lika mycket måste vara känsla såsom smak.

Rätt vin i rätt glas. Vem vill dricka vin i en kaffemugg? Och hur charmigt är det att på ett underbart dukat middagsbord, trycka dit en 3 liters bag in box mitt på bordet?

Hur charmig är proceduren med skruvkork på krogen när vi får vårt beställda vin presenterat?



Vad kanske få vindrickare tänker på är den fantastiska korkeken...



Odlingar som i Portugal, Spanien Algeriet har enorma problem med utvecklingen av "moderna" korkar. Stora odlingar förfaller. Ruttnar bort. Eken är i sig ett enormt viktigt träd i den biologiska floran. Kanske något att tänka på nästa gång man beställer sin Chardonnay förpackad i plast?

"In vino veritas"

/ Simon