söndag 21 augusti 2011

Champagneprovning i Malmö på möhippa

La cuvée. Liquer de tirage. Sur lattes. La prise de moussé. Depôt. Pupitres. Remuage.Degorgering.Liquer de dosage. Muselet. Methode Champenoise eller methode traditionelle, osv... Det är mkt detaljer i detta fantastiska hantverk.

Sägnerna säger att när detta "misstag" dracks för första gången, lär munken ha sagt:
- Jag dricker stjärnor!

Visst är det så, med 65 miljoner stjärnor i en butelj.

Alexandre Bonnet Rosé Champagne





Vi nåddes av en härlig bärig doft med toner av körsbär samt en viss brödighet som snarare var kex. Torrheten är uppenbar i doften.

Torrhet, hallon, härlig blodapelsin mot slutet samt
allt med en frisk syra.

Med syran som är elegant känner man direkt Pinot Noir, vilket även färgen förtäljer oss.


En klart härlig rosé, SOM EJ är för mkt smultron och "tutti frutti.
Den borde passa utmärkt till skaldjur framförallt räkor, eller varför ej till en bra kyckling.



Tack för en trevlig kväll, och kniven var ej den tyngsta, men vi lyckades ju "hugga" halsen, av flaskan dvs.

/ Er Simon