fredag 16 april 2010

Vinprovning med matlagningsaktivitet i Malmö

Dubbelklicka på bilderna för högre upplösning!



Att arrangera en matlagningsaktivitet med vinprovning är en förträfflig "get together" aktivitet för företag. Att i vacker miljö tillsammans laga och äta vad man komponerat är verkligen givande.

Nya SCOUT på Hansacompagniet, jobbar enbart med närproducerade livsmedel och så mkt ekologiskt som det går. Personalen har gedigen erfarenhet så det var en fröjd igår att verkligen kunna göra en helkväll i vinet och matens tecken. Alltså, i livets goda!





Inledningsvis delade vi upp våra gäster i tre lag. En för förrätt en för varmrätt och en för dessert.












Så här vacker blev vår förrätt. Och den smakade lika ljuvligt.



Med kalvfilén i ugnen,



och desserten färdig och klar för kylen,



så kunde vi starta vår Italienska provning.
Ljuvliga lite sträva körsbärsaktiga Chiantiviner stod på agendan, för att avslutningsvis bege oss lite utanför distriktet till Montalcino och en:

Brunello di Montalcino Col d´Orcia 2004




Som brukligt i Brunello använder man sig av kloningen "Sangiovese Grosso". Här fann vi en kryddig ton med mkt frisk frukt samt mycket ekning i doften.

Härlig fyllig smak, med mkt körsbär. Vinet är fullständigt silkesaktigt, och smaklökarna smalt. De fyra åren vinet ligger på ek är märkbar TOTALT.
Harmonin är fullkomlig. Jag blir exalterad vid tanken på hur detta vin KAN smaka om ca 5år. "Splendido!"

***********************************************************************************

Stort tack till Janne & Patrik på SCOUT för Er gastronomi & tillmötesgående.
Stort tack till Janne Börjeson på BÖRJESON EVENT för förtroendet.

Är du intresserad av att boka liknande arrangemang varsom i Sverige?

Klicka på raden här så kommer du till Börjeson event, som arrangerar din matlagningsaktivitet med mig som vinprovare.


Glad vår samt helg!

/ Er Simon