måndag 20 december 2010

En tindrande glöggprovning i Malmö

Kryddnejlika, pomerans, kanel, ingefära, stjärnanis, apelsin, pepparkakskryddor, kryddpeppar med flera är ju i juletider underbara dofter som vi just förknippar med
julen.

I den "sockriga" glöggens värld kan det faktiskt bli lite för bra till slut.


Som jag skrivet innan så, finns det så många olika glöggtyper, och sällan är de just sitt ursprung dvs "glödgat vin"...

Den enda glögg som faktiskt håller på traditionen är vår "blossa" samt glöggen nedan där det faktiskt står utsatt att glöggen är gjord på en fyllig Cabernet Sauvignon.

Tummen upp för varudeklarationer.



Tindra julglögg









Här har vi en härlig glögg utan tillsatt socker. Framställd av utvalda kryddor. Den rödblåa färgen och doften avslöjar direkt att här har vi en "äkta" glögg gjord på 100% Cabernet Sauvignon.

Här inslag av kanel och apelsin.

Kardemumma samt underbara toner av lite svart vinbär dyker snabbt upp. Det är en kraftig smak,men med en mjuk sockerfri eftersmak.


Det här är en utmärkt glögg för Er som tröttnat på "klistrig" sockersmak.

Ett gott alternativ om du ej väljer att göra din egen glögg.

Klicka på raden här för mitt recept på min glögg.

För lite bilder av i Torsdags så klickar du på denna raden!


God glögg samt jul


/ Er Simon