Det finns en uppsjö av underbara snapsar i vårt avlånga land. Vi är världsmästare i kryddade "brännevin"
En av mina absoluta favorit växter är malörten (Artemisia vulgaris).
En väl satt bäsk skall riva i strupen, och ej heller vara allt för kall.
Simons bäska julsnaps

70 cl ren VODKA
Ett bra knippe malört
3 cl Cognac
1 matsked socker
Lätt som en plätt sätter du malörten i flaskan, tillsätter sockret samt häller i ca en 3:a Cognac, som gör din egen bäsk lite mjuk. ett njutfullt äktenskap
Låt stå i ca 14 dagar, önskar du mer strävhet och mer "kryddig" smak, låt stå längre.
Skaka om den varannan dag, och när du ser den gyllene lättbruna färgen är den klar
Grovsila din bäsk, och låt de minsta bladen var kvar som ett härligt äkthetsbevis
Skål och god njutfull tidig JUL!
/ Er Simon