torsdag 2 december 2010

Simons bäska julsnaps!

Julen närmar sig med stormsteg, och än är det ej för sent att sätta sin egen julsnaps!

Det finns en uppsjö av underbara snapsar i vårt avlånga land. Vi är världsmästare i kryddade "brännevin"


En av mina absoluta favorit växter är malörten (Artemisia vulgaris).
En väl satt bäsk skall riva i strupen, och ej heller vara allt för kall.


Simons bäska julsnaps







70 cl ren VODKA
Ett bra knippe malört
3 cl Cognac
1 matsked socker

Lätt som en plätt sätter du malörten i flaskan, tillsätter sockret samt häller i ca en 3:a Cognac, som gör din egen bäsk lite mjuk. ett njutfullt äktenskap

Låt stå i ca 14 dagar, önskar du mer strävhet och mer "kryddig" smak, låt stå längre.
Skaka om den varannan dag, och när du ser den gyllene lättbruna färgen är den klar

Grovsila din bäsk, och låt de minsta bladen var kvar som ett härligt äkthetsbevis

Skål och god njutfull tidig JUL!

/ Er Simon