Var kommer denna tradition av påsköl? Ja, egentligen finns det ingen större tradition, utan det var faktiskt Carlsberg som i början av 90-talet introducerade sin "påskebrygd". Men det finns en viss bryggartradition vid de Svenska högtiderna.
För i världen så bryggde nästan alla gårdar sitt eget öl. Till vardags gjorde man ett ganska blaskigt lantligt öl såsom måltidsdricka. Till högtiderna såsom påsk och jul ansträngde man sig en aning. Man använde finare humle samt rostade lite hårdare vilket i sin tur ledde till att man fick ett öl som var fylligare samt starkare och som passade utmärkt till påskens så feta & salta mat

Sigtuna easter ale

Vi fann en "maltig" ale, med friska inslag av bröd och säd.
Den är bra balanserad och det är härliga inslag av röda bär, knäck och har en frisk citrus finish. En utmärkt god ale, till god sill samt varför ej en bäskgravad lax?
24.90:- är priset för den faktiska upplevelse.
Oppigårds easter ale

Oppigårds bryggeri i Dalarna tillverkar flertalet goda ales. Senast jag provade på den var i somras och deras "summerale". De gör även en julöl, och den ligger lite till grund för påsk alen. Men här har man gjort den något ljusare dvs ej så mörk. Den är väldigt humlearomatisk med en härligt fruktig doft. Här är citrus, karamell allt i en ljuvlig blommighet. Alen bryggs på de Amerikanska nu så populära humlesorterna Cascade & Centennial. För 26,50:- får du en bra god ale, utmärkt till "offer"lammet.
Glad påsk kära entusiast. Är du intresserad av att boka ölprovning Malmö så klicka bara på raden
/ Er Simon