Med härliga Cuvéer, blancs de blancs nådde vi slutgiltligen till en ljuvlig
Blanc de Noir vid öppen Champagneprovning Malmö
I en Blanc de Noir, används endast Pinot Meunier samt Pinot Noir.
en blandning av de båda är vanligast men även helt självstående Pinot Noir
finnes. Sällan står Meunier själv.
Möjligheten till att skapa vita lite lätt grå viner ur blå druvor kommer att
man gör på två vis. All färg sitter i druvans skal. Således kan man skala druvorna, göra en jäst på druvhuset, och låta skalen komma i lagom kontakt. Ett annat alternativt är att pressa ut färgen ur skalen, och sedan tillsätta den eller ej. På så vis styr vi utseendet samt färgvalet helt.
de Venoge Blanc de Noir
Vi fann en grå mot gyllengul färg. En härlig bra syrlig doft.
Smaken är mkt röda äpplen, en aning bär, brödighet mot kexhållet samt en aning pomerans eller apelsin. De Venoge är en alldeles utmärkt matchampagne.
Skaldjur passar bra, men mest utmärkt borde fågel vara. Det är en härlig upplevelse då vi i slutet längst in på tungan kan känna av den röda druvan Pinot Noirs märkbarhet. För 319:- får du en bra kraftfull stabil Champagne som tål att lagras länge. Tack för en trevlig kväll, full av "stjärnor".
/ Ton Simon