söndag 8 januari 2012

Vinprovning Malmö med ekologi

Vinprovning Malmö med ekologi!

I mitten av 1800 - talet, lät många förmögna människor anlägga vinodlingar i Santiagos utkanter. De flesta stora druvorna planterades och idag är Tarapacá en av Chiles riktigt stora producenter med sina 60 hektar mark och ca 15 miljoner liter vin, där ca hälften går på export.


Tarapacá +







I denna härliga ekologiska "blend" har man tagit Cabernet sauvignon, Syrah, Carmenère och Petit verdot ifrån den lite varmare norra regionen av Maipodalen , Polpaico med sina djupa lerjordar.

Syrah, Merlot och Cabernet franc odlas på bergssluttningarna i Isla Maipo.
Alla komponenterna i denna blandningen har lagrats separat på franska- och amerikanska ekfat,varav 8% var nya, i tio månader. Efter lagringen blandades vinet och fick sedan vila i kyltank i två månader innan det filtrerades och buteljerades.

Vi fann en härligt doft av svart vinbär, hallon, bär överhuvudtaget, en aning ek, samt kaffe

Smaken är lagon sträv med en hel del nyans av bär, medefylligt, en aning vanilj samt ek, en viss ungdomlighet som säkerligen kan lagras bort.

Tarapacá + , är ett trevlig ekologiskt vin, som för sina 119:- i specialsortimentet passar utmärkt till hårda ostar eller fylliga mustiga grytor eller till bra grillade kötträtter

Den 20/1 2012
gör jag en öppen vinprovning i Malmö med Ekologi & Biodynamik på agendan. Det finns platser kvar. Klicka på raden här för mer information.

God Söndag!

/ Er Simon