Ja, nog är den underbar den Italienska vinvärlden med sina 20 helt unika regioner där alla har högst lokala druvsorter.
Vår sinnliga resa denna afton började vid Langhe bergens fot och härliga druvan Nebbiolo. Vi fortsatte till Veneto och lilla kommunen Valpolicella. Tillverkningsmetoderna "Appasimento" samt "Ripasso" redes ut och en härlig Valpolicella avsmakades. Resan gick vidare till Italiens klack och druvan Primitivo som man kan räkna såsom druvan Zinfandel druvans anfader.
Sicilien är starkt kommande och här avslutade vi nedanför Etna med druvan Nero d Avola.
Mitt i vår resa längs slingriga "Chiantigiana"" ( Chiantivägen ) landade vi i Chiantis ursprung, Chianti classico med en härlig:
Terreno 2013
Vinprovning Malmö fann en härlig kryddighet med fatkaraktär, inslag av bigarrå, kakao, lingon samt nötter minsann. Vinet var väl luftat och vi konstaterade att det nästintill var helt tanninfritt.
Tack för en fantastiskt trevlig afton med superb mat.