lördag 13 april 2013

Möhippa Vinprovning Malmö Skåne

Vinprovning Malmö Skåne Möhippa gjorde senast en härlig lunchprovning med mat. Under temat "nya världen" smakade vi oss igenom en räcke härliga viner.
Druvan Syrah som oftast ger kryddiga tanninrika viner har verkligen kommit till sin rätta plats i Argentina. De fysiskt små druvorna ger härliga viner med inslag av mkt mörka bär och kryddor. I sin moderjord i Rhône ger den härliga lagringståliga viner med mkt stor kryddighet och björnbär, men här på hög höjd i Mendoza blomstrar den verkligen

Monteagrelo 2008


Druvorna handplockas och vinet vilar sedan 15 månader på både franska samt amerikanska fat. Vi fann undersköna smaker av björnbär, svartpeppar, kryddor choklad samt andra mörka bär. Vinet betingar ett pris av 149:- samt är utmärkt till både lammkött samt nöt och charkuterier.

Cartlidge & Browne 2008


Pinot noir, Kalifornien, Sonoma, brukar för det mesta vara härlig hallon & jordgubbe upplevelse inlindad i vanilj & ekfat. Och vi blev ej besvikna. Här är verkligen detsamma som är så signifikativt  med denna druva.
Med bortfatade taninner, är denna Amerikan utmärkt till exempelvis vitt fisk, där vi kostar på oss att göra rödvinsåsen med samma vin. Vinet är importerat och kostar ca 200:-SEK.

Skall du arrangera möhippa eller företags event i Malmö Skåne med vinprovning?
Hör då av dig till Vinprovning Malmö Skåne

/ Simon