söndag 10 mars 2013

Ölprovning Malmö Skåne med njutningsfulla öl

Ölprovning Malmö Skåne provade senast en handfull härliga små öl. Än en gång noteras att ölvärlden bara växer och växer. Det är en ren fröjd att botanisera runt i humlevärlden. I Sverige idag finns ex bara genom Systembolaget över 1611 sorter att välja emellan.

Innis & gunns Irish whiskey cask






Sedan ett par år tillbaka har vi kunnat njuta av Innis & Gunns "rhumcask" samt "maltwhiskycask", och vilken fröjd. I december 2012 släpptes en begränsad upplaga av deras första "stout", som slutlagrats 60 dagar på gamla Irländska whiskyfat. "Stouten" tog snabbt slut, men 1/3 2013 har Systembolaget lyckats få en ny upplaga på 40 000 flaskor. 

Vi fann mkt malt i doften.  Här är starka inslag av mörkt bröd, sirap, choklad och lite russin. Den milda destillerade Irländska whiskey smaken mot slutet är märkbar, och det är ren njutning.
"Stouten" passar utmärkt med sin mörkhet till kötträtter, eller varför ej precis lagom kall, såsom sällskapsdryck. 24,90:- får du betala. Ett tips är att skynda & fynda



Mahou Negra


Spanien, känt för sitt varma klimat, och just törstsläckande ganska blaskiga lagers såsom San Miguel, Estrella etc etc. I Mahou negra har bryggeriet provat sig på att vara en aning trendiga med att skapa en mörk lager. Skumkronan är god, smaken är av mörkt bröd, kaffe en aning soja med bra maltsmak. Dock är den en aning blaskig, möjligtvis gifter den sig en aning med husmanskost. 14,90:- får du betala men är självklart frivilligt.



Dales Pale Ale


Ifrån Colorado USA kommer denna Pale Ale. Vi fann en ljus brun färg mot röd. en härlig humlearoma med en riktigt bra beska. Knäckebröd, torkad frukt, möjligen aprikos. Här är honung samt en alldeles lagom "touch" av citron. En trevlig ale, som passar bra till lamm eller nöt. 23,90 får du betala för denna lite svåråtkomliga öl

Ölprovning Malmö Göteborg Stockholm arrangerar härliga specialprovningar med "ales" ifrån hela världen.
Välkommen att höra av dig!

/ Cheers!