lördag 26 januari 2013

Ölprovning Skåne Malmö på svensexa, möhippa med härlig Porter samt Ale

Ölprovning Malmö Skåne noterade vid senaste provningen två härliga överjästa små öl.
Det är en fröjd att se samt smaka av alla de nya sorter som fullständigt väller in i landet.

Porter och ale är i sitt ursprung detsamma, dvs överjäst. Portern som mer eller mindre härstammar ifrån London är dock en aning sötare än sin Irländska broder "Stouten". Namnet porter lär ha kommit till då hamnarbetare i Londons hamn transporterade ölen på sina axlar. Således blev det alltså:
- "Porter, bring me a beer"..



Grebbestads Ostronporter


Bryggeriet har i samarbete med "Porter drinkers Association" tagit fram denna Porter som lanserades i Oktober 2012. Vi fann en härlig rostad ton i doften. Det är ljuvlig smak av kaffe, örter, choklad 
och en aning frukt. 
Priset av 25:- är överkomligt och den  duger absolut mer än till Porterstek. Njut den till skaldjur, härligt lamm eller till bra grillat nötkött




Sierra Nevada Tumbler


Länge dominerade Östkusten med ölframställning i USA. Få hade väl trott för ett 20 tal år sedan att öltillverkning i Kaliforninen skulle bli på modet. Dessutom tillverkas det "ales" vilket man kanske ej förknippar med klimatet.

Sierra Nevada Tumbler pale ale är en sk ljus ale där man använder sig av ljus karamellmalt till skillnad ifrån mörk i vanliga ales. Vi njöt en härlig brun färg med doft av nyrostad malt. De starka inslagen av humle är njutningsfullt märkbar. Här är inslag av kavring, russin, torkad frukt och choklad,.

För 26,90:- får du en härlig "pale ale" perfekt till kött av alla de slag samt till riktigt smakrika vintergrytor

Ölprovning Skåne Malmö arrangerar flertalet olika former av ölprovningar. Hör av dig för mer info.

Cheers!

/ Simon