torsdag 14 juli 2011

Piemontes djupröda rubin!

Druvan Barbera odlas över nästan hela Italien. Ursprungsregionen är Piemonte och vanligast runt städerna Alba , Asti och Monferrato.

Nebbiolodruvan har alltid haft högst status i distriktet, men många menar på att Barberan, mer och mer, börjar att komma ikapp.

Trenden går mot viner som är koncenterade samt sträva. Det kan vara en av anledningarna till att Barbera vinerna växer i populäritet. De är oftast mkt hög fruktsyra samt vinerna lagras oftast på små fina ekfat.


Murej 2007 Barbera d`Alba





Med en doft av björnbär, frukt samt plommon är det en härlig njutning när smaken fylls på med härlig choklad & örter!

Denna 2007, har varsamt fått vila i ett år , innan den plockades fram.
Det är bara att konstatera att de flesta Barberaviner vinner enormt på lagring!

Årgång 2008, kostar 89:-, köp lagra, samt servera vid 17 grader.