Nyårsafton, festernas fest. För många är detta årets kulinariska höjdpunkt. Men hur dricker vi samt vad äter vi? Jag tror många omedvetet i gammalt mönster gör fel, rent gastronomiskt & sinnligt. Många dricker medelmåttiga viner till sin trerätters meny för att vid tolvslaget (då smaklökarna är bedövade) plocka fram de exklusivaste, oftast champagne. Ett bra tips är att faktiskt sätta menyn efter vinet. Prova att dricka genomgående bubblor till en härlig skaldjursförätt efterföljt av en vit fisk samt avslutningsvis en lime eller citrus sorbet.
Crémant de Bourgogne brut extra
Ifrån Clotilde Davenne i Bourgogne kommer detta undersköna vin.Med druvfördelningen 60% Pinot noir, 40% Chardonnay är det en underbar torr frisk doft som bemöter oss. Vinet är s.a.s gjort enl "Methode Champenois" dvs exakt såsom i Champagne med en andra jästfällning på flaska.Vi fann en härlig brödighet med inslag av äpplen, citron samt med en avslutande "touch " av nougat. Art nr: 7725 à 120:- är ett nyårskap och det är bara att "ta hatten av", och varför ej rulla densamma?
Ifrån mig till Er, ett riktigt gott nytt år.
/ Er Simon