torsdag 10 oktober 2013

Glöggprovning med årets glögg 2013

Mitt i "indiansommaren" anlände den. Årets glögg 2013. Seden med den årliga blossa glöggen är att fusionera den Svenska julens smaker av pepparkaka, kryddpeppar, nejlika samt apelsin. I fjol vände man sig till Asien, men i år har man vänt hem till Svea rike och Dalarna. Väldigt romantiserat kan man läsa att man har fusionerat in Dalarna och de bär som växer vid Siljans strand. Vi ges ingen info om smaker, utan här vill dem att man skall vända sig till deras hemsida och skriva ens intryck. På lucia den 13 december skall det dock avslöjas vad den innehåller.

Blossa Dalecarlia 2013


Vi fann en härligt frisk doft. Smaken är klassisk Svensk glöggsmak. Inslag av kardemumma, nejlika, pepparkaka med en apelsintwist. Vi benås av lite bittra lingon där allt fusionerat blir till ett trevligt äktenskap.
Drick den varm, men även kall såsom en avec med lite krossad is

Vill du boka glöggprovning med traditionella samt otraditionella tilltugg, då klicka du på raden här.

God Jul!

/ Simon,  utan tomteluva dock