tisdag 2 november 2010

Njutfulla naturliga äpplen ifrån Normandie

I det norra vackra Frankrike finner vi Normandie. Normandie är ett av de få delar av Frankrike som faktiskt ej har någon vingård med druvdestillat.

Här regerar äpplet, och det finns ett par hundra olika sorter, varav ca 48 går att tillverka cider på. Av de fem olika landskapen i Normandie är ju såklart Calvados ledande, delvis för destillatet men även för sin naturligt underbara Cider.

Den allra bästa Cidern tappas i Champagneflaskor, och det är ett rent hantverk utan smaktillsatser och endast 26 gram tillsatt socker per liter

Den Normandiska cidern är känd för sin torrhet, samt även för sin rika naturliga fruktighet...

Här finns inga moderniteter såsom cactus, papaya och allt vad det nu heter som tillsätts kemiskt i den sk moderna cidern. Här är 4 - 5 alko % rent hantverk.

Underbart!

Cidre Bouché Brut de Normandie 2009




En mörk gyllene färg, med en härlig äppledoft. Visa inslag av torkat gräs, och en torr doft sticker igenom näsan

Smaken är äpplen, riktigt härlig syrlig mjuk äppledoft. Torrt, men aldrig kärvt,en viss sötma sticker dock igenom, viket känns helt naturligt.


Denna cider är härlig, och det är just så här äkta riktig cider skall smaka.

Perfekt som välkomstdrink eller till riktig hemlagad Svensk husmanskost

För 59:- får du naturlig njutning för pengarna.

Bon Soir


/ Simon