onsdag 17 mars 2010

Cava i Barcelona

Väl i Barcelonetta och en underbar eftermiddag med 16 grader i skuggan, bliver ju gommen törstig. Cava och såklart Tempranillo, är ju högt på agendan.

Cava & Champagne har självklart många likheter. Framställningen är oftast traditionellt densamma, även om det skiljer mycket i identiteten.

I Penedès är oftast druvorna: Parellada, Macabeo samt Xarel-lo, de man använder, men det är även idag tillåtet att använda sig av Chardonnay samt mindre mängder av Pinot Noir och Monastrell.

Så med jämna steg, var jag fast besluten att här måste ju en äkta Katalansk Cavabar besökas.
Cava betyder "kärleksgrotta" på Katalanska. Och nog är namnet passande om man väljer rätt Cava.

"Vinos Espumosos Can Paixano Degustación"

Denna lilla "Cavagrotta" döljer sig väl nära hamnen. Här är högt i tak, ett underbart folkliv , med människor i alla åldrar och kategorier.

Tapas, ostar, skinkor, och ett hav av människor gör att baren är en fullständig pärla.










Berenguer Ramon I


Med ljuvliga inslag av mineraler, citron äpple och faktiskt en fin mognad, kan man ej mer än njuta. Med små härliga tapas av Serranoskinka, starka ostar, potatis, chilifrukter så blir man stort bortskämd för totalt 11 euro.

Är du väl i Barcelona, kan jag endast ge den varmaste rekomendationen hit.
Adressen är : Reina Cristina 7.

Hatten av & Saluda´s


/ Simon