söndag 10 juli 2022

Vinprovning Malmö med vardaglig pinne ifrån "down under"

 Vinprovning Malmö med vardaglig vegansk "pinne" ifrån " down under"

Vid mina vinprovningar så smakar vi självklart av sk höjdarviner, men jag är ju en nyfiken själ och nörd i vad jag gör där det hela tiden finns plats för nykomligheter, även sk vardagliga.

" CHILDREN OF THE REVOLUTION "




Viner är gjort på druvan Pinot noir vilket ej är så vanligt i Australien utan det är snarare det lite kallare Nya Zeeland som står för dem. Nyligen kom detta trevliga vardagsvin som svalt passar bra i högsommaren. När röda viner jäser och s a s blir klart är det alltid grumligt. Normalt klarar man vinet då med äggvita vilket ej går i ett veganskt vin utan här använder man bentonitlera eller finmaskiga filter. Veganskt skall på inget vis jämföras med biodynamiska viner där man ex använder malda buffelhorn vid rankans fot.
"Children of the revolution" landar efter jäsning tre månader på ståltankar vilket innebär att här blir ej någon fatning i smaken. Den är lite kryddig med inslag av jordgubbe, mint , nougat samt körsbär. Njut "pinnen" sval till vegansk mat eller ljust kött eller varför inte till en kolgrillad torskrygg med rödvinsås.

Njut högsommaren !
/ Er Simon